zaterdag 15 november 2008

Champagne in blik
Champagne in a tin can

Scroll down for the English version

Vaak kom je foute dingen tegen, en dit is er zeker zo een.



Bij onze lokale super vond ik Prosecco, een Italiaanse
champagne achtige wijn, in blik !!!

In de categorie: fout, fouter, foutst scoort dit heel hoog.
Maar ik kon hem toch niet laten staan.

En toen liep ik tegen het volgende aan:



Onze oosterburen kunnen er dus ook wat van.
Nu heeft liebfraumilch zowiezo al de naam goedkoop bocht te zijn en dit zal er niet bij helpen om het imago te verbeteren.



Trouwens kijk eens hoeveel alcohol er in zit !!!!
Op zich vindt ik dit een interressant gegeven, een wijn met zo weinig alcohol.

Ik ben bezig met een serie over zuurmeting in most, sap en wijn.
Zowel op forums als via e-mail kom ik regelmatig tegen dat beginners vragen hoe je het beste het zuur kunt meten. Er bestaan veel verhalen en mythes over. En ook worden er vaak methodes aangekaart (zelfs door bekende schrijvers) die in de praktijk niet werken of onnauwkeurig werken. Vanaf volgende week volgt er een serie in 5 delen diet dit belangrijke aspect van het wijnmakjen behandeld.

Luc Volders

Copyright 2008
Geen deel van deze publicatie mag worden overgenomen
in welke vorm dan ook (web-pagina's, forums of gedrukte tekst)
zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de
auteur.







Often I find faulty winemaking stuff.



At our local supermarket I found Prosecco, an Italian
champagne-like wine, in a tin can !!!!

In the bad, worst, disastrous championship this
really gets a high score.
Nevertheless I could not resist it.

And then I found this at a local supermarket.



So our German neighbours also know how to make a stylish wine !!!!
Now Liebfraumilch doe already has the name being cheap plonk and this certainly will do no good to boost image. Nevertheless lots of people like it.



And look at the alcohol percentage !!!!
Now this is something that is really interesting: a low alcohol wine. Something to think about......

Next week a new series starts.
On forums as well in private mails I often see questions about measuring acidity in a must, juice or wine. There still is a lot of confusion around this aspect of winemaking. Even well-known winemaking writers sometimes give advise which leads to inaccurate results and even sometimes is totally wrong. A series of 5 stories will lead you to the best way of measuring acidity in white and red juices.

Luc Volders

Copyright 2008
No part of this publication and pictures may be reproduced
in any form (printed text, web-pages, weblogs or forums)
without written permission of the author.